Brylant czy zwykłe szkło? Sprawdź jak to rozpoznaćWypowiedź: Robert Śniegocki, wiceprezes Mennicy Wrocławskiej, Grupa Goldenmark.Prawdziwy brylant i oszlifowane szkło mogą błyszczeć się podobnie i na pierwszy rzut oka wyg
Informacja prasowaWarszawa, 28 października 2020 r.Ziemniaczanym szlakiem przez Peru i kraje EuropyZanim ziemniak zdobył nasze podniebienia, przebył bardzo długą drogę z Ameryki Południowej. Za jego ojczyznę uznawane jest ma
1/3 Polaków odżywia się zdrowiej w wakacjePrawie co trzeci Polak w wakacje odżywia się bardziej zdrowo niż przez pozostałą część roku – wynika z badania przeprowadzonego przez markę produktów żywności funkcjonalnej Op
Warszawa, 12.07.2018 r. Aktywność fizyczna w ciąży. Co wolno, a z czego należy zrezygnować?Dziewięć miesięcy ciąży to nie tylko radosny czas oczekiwania na dziecko, planowania i przygotowywania się na jego przyjście na �
Informacja prasowaGrajewo, 18 sierpnia 2020Ten fermentowany napój mleczny jest uzyskiwany w procesie zakwaszania kulturami kwasu mlekowego maślanki, powstałej przy produkcji masła. Przez lata niedoceniany, ma w sobie ogromny pote
Mogłoby się wydawać, że dziewięć miesięcy ciąży to sporo czasu. Tymczasem większości przyszłych mam kolejne trymestry mijają w mgnieniu oka i szybko nadchodzi moment, by pomyśleć o zbliżającym się porodzie, a także o
Informacja prasowaWarszawa, 17 listopada 2020 r.Ziemniaki w bezglutenowej diecieWiele osób coraz chętniej decyduje się na przejście na dietę bezglutenową. W podstawowych założeniach nie różni się ona od zasad zdrowego od�
Warszawa, 20.11.2020 r.INFORMACJA PRASOWACodzienny-niecodzienny – dlaczego burak ma swoje święto?We wtorek 24 listopada przypada nietypowe święto – tego dnia obchodzimy Dzień Buraka. To niepozorne warzywo, przez lata obecne
Materiał prasowyBeztroska miłość wcale nie taka beztroska. Ważne problemy intymne kobiet!Dreszczyk emocji, mocniejsze uderzenia serca, motyle w brzuchu…zapewne każda z nas przeżyła choć raz w życiu stan zakochania. Ta „
Informacja prasowaGrajewo, 27 października 2020Produkty bez laktozy – alternatywa dla osób z nietolerancjąNietolerancja laktozy to coraz powszechniejsze schorzenie. Szacuje się, że może dotyczyć nawet 25 procent społeczeń